Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Doctor's Formulas και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ για εσένα!

Μελέτη Clinical Nutrition 2016, Σχετικά με την χορήγηση συμπληρωμάτων Omega 3

Μελέτη Clinical Nutrition 2016, Σχετικά με την χορήγηση συμπληρωμάτων Omega 3

Η χορήγηση συμπληρωμάτων Omega 3, σχετίζονται με μικρότερη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο σε ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Μία ενημερωμένη ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2016 στην εφημερίδα Clinical Nutrition επιβεβαίωσε μια μικρότερη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και ένα χαμηλότερο κίνδυνο μετεγχειρητικής κολπικής μαρμαρυγής  σε ασθενείς που είχαν κάνει  χειρουργική επέμβαση στην καρδιά και λάμβαναν συμπληρώματα με Omega 3 λιπαρά οξέα.

Ο Pascal L.Langlois του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Sherbrooke στο Québec και οι συνεργάτες του, επέλεξαν 19 τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες που περιελάμβαναν συνολικά 4.335 ασθενείς για την ανάλυσή τους. Τα συμπληρώματα περιελάμβαναν ποικίλους συνδυασμούς των Omega 3 λιπαρών οξέων, εικοσιπεντανοικό οξύ (ΕΡΑ) και δοκοσαεξανοικό οξύ (DHA), με ή χωρίς άλλα θρεπτικά συστατικά.

Η ανάλυση των δοκιμών, που είχαν επαρκή δεδομένα σχετικά με το χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο, διαπίστωσε μείωση κατά 1,37 ημέρες σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα Omega 3 λιπαρών οξέων.

Η μετεγχειρητική κολπική μαρμαρυγή, η οποία είναι ένας γνωστός κίνδυνος μετά από καρδιακή χειρουργική επέμβαση, προσδιορίστηκε να είναι 22% χαμηλότερος  σε ασθενείς που τους χορηγήθηκαν Omega 3 λιπαρά οξέα.

Η συστημική φλεγμονή λόγω, ισχαιμίας-επαναιμάτωσης, οξειδωτικού στρες και, όταν χρησιμοποιείται εξωσωματική κυκλοφορία, όπου υπάρχει επαφή του αίματος με μη ενδοθηλιακές επιφάνειες, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό σε ασθενείς μετά από καρδιακή χειρουργική επέμβαση», παρατηρούν οι συγγραφείς.

«Στο πλαίσιο αυτό, η χορήγηση των Omega 3 λιπαρών οξέων  σαν  στρατηγική, αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη και ελκυστική θεραπευτική επιλογή.»

Αυτή η ενημερωμένη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση δείχνει ότι τα Omega 3 λιπαρά οξέα, όταν χορηγούνταν σε ασθενείς που υποβάλλονται σε καρδιοχειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά το χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και την επιπλοκή της μετεγχειρητικής κολπικής  μαρμαρυγής

Μεγάλης κλίμακας και καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες, οι οποίες θα πρέπει να στοχεύουν στην επιβεβαίωση των παρατηρήσεών μας, είναι δικαιολογημένες.

Δείτε ακόμα...

Εξειδικευμένα συμπληρώματα για κάθε σας ανάγκη
Join us on social media