Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Doctor's Formulas και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ για εσένα!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRITION - Η αυξημένη πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτου σε άνδρες και γυναίκες με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRITION - Η αυξημένη πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτου σε άνδρες και γυναίκες με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Το περιοδικό Nutrition δημοσίευσε ένα άρθρο τον Νοέμβριο του 2013 που αναφέρεται στην αναλογία της μεγαλύτερης πρόσληψης μαγνησίου και τον χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε μια περίοδο 4,8 ετών μεταξύ των ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Στη μελέτη συμμετείχαν 7.216 άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 55 και 80 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη Prevención con Dieta Mediterránea PREDIMED μελέτη, η οποία σύγκρινε την καρδιοπροστατευτική δράση δύο μεσογειακών υποδειγμάτων διατροφής (ένα με ξηρούς καρπούς και ένα με ελαιόλαδο) και με συμβουλές σχετικά με μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Οι συμμετέχοντες περιορίζονταν σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 με τρεις ή και περισσότερους παράγοντες κινδύνου κατά την εγγραφή. Διατροφικά ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν κατά την έναρξη της μελέτης παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την πρόσληψη μαγνησίου. Σε ένα διάστημα 4,8 ετών συνέβησαν 277 καρδιαγγειακά συμβάντα (όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο) και 323 θάνατοι.

Άνθρωποι των οποίων η πρόσληψη μαγνησίου ήταν μεταξύ των κορυφαίων, στο ένα τρίτο των συμμετεχόντων, είχαν 34% χαμηλότερο σταθμισμένο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης σε σύγκριση με εκείνους των οποίων η πρόσληψη ήταν από τις χαμηλότερες.

Ο σταθμισμένος κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο ήταν 59% χαμηλότερος, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο ήταν 37 % χαμηλότερος για εκείνους από το γκρούπ με την μεγαλύτερη πρόσληψη μαγνησίου.

Όταν τα άτομα εξετάστηκαν σύμφωνα με τη διατροφή που έλαβαν κατά την PREDIMED μελέτη, μια σημαντική μείωση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία προέκυψε μεταξύ εκείνων στην ομάδα ελέγχου που έλαβε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή και των οποίων η πρόσληψη μαγνησίου ήταν υψηλότερη. Για την καρδιαγγειακή θνησιμότητα, μια σημαντική μείωση βρέθηκε μεταξύ εκείνων με την κορυφαία πρόσληψη μαγνησίου και που ήταν στο γκρούπ της μεσογειακής διατροφής με τους ξηρούς καρπούς .

"Η υπέρταση είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και είναι γνωστό ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση", σημειώνει η Marta Guasch - Ferré και οι συνεργάτες της στη συζήτησή τους για τα συμπεράσματα.

"Επίσης, η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να αναστείλλει την αιμοπεταλιακή συσσώρευση, ρυθμίζει τη φλεγμονή και βελτιώνει την λειτουργία του ενδοθηλίου. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να έχουν μια ευεργετική επίδραση στην μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και θανάτου.

Καταλήγουν οτι

"Τα συμπεράσματα από αυτή την προοπτική μελέτη δείχνουν αντίστροφη σχέση μεταξύ διατροφικής πρόσληψης μαγνησίου και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καρκίνο και τη θνησιμότητα από κάθε αιτία".

Δείτε ακόμα...

Εξειδικευμένα συμπληρώματα για κάθε σας ανάγκη
Join us on social media