Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Doctor's Formulas και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ για εσένα!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - Yψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης C συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - Yψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης C συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - Φεβρουάριος  2014.

Μια παρουσίαση στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας στην 66η Ετήσια Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαίου 2014, θα αποκαλύψει μια προστατευτική επίδραση των υψηλών επιπέδων της βιταμίνης C στο πλάσμα έναντι του κινδύνου αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο χαρακτηρίζεται από αιμορραγία στον εγκέφαλο και, αν και λιγότερο κοινό από το ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας.

"Το σκορβούτο προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης C. Συγκεκριμένα συγκέντρωση στο πλάσμα της βιταμίνης C μικρότερη από 11 mmol/l , μπορεί να έχει  αιμορραγικές  συνέπειες" γράφουν οι συγγραφείς Stéphane Vannier  MD και οι συνεργάτες του, στο Πανεπιστημιακό  νοσοκομείο Pontchaillou στη Ρεν της Γαλλίας.

"Ελάττωση των επιπέδων της βιταμίνης C (λιγότερο από 38 mmol/l), σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας.

"Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα ασκορβικού οξέος στο πλάσμα 65 ασθενών με οξεία ενδοεγκεφαλική αιμορραγία με ίσο αριθμό ατόμων ελέγχου. Tα άτομα  με εγκεφαλικό, είχαν επίπεδα βιταμίνης C κατά μέσο όρο 35,3 mmol/l, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, των οποίων τα επίπεδα ήταν φυσιολογικά(μέσος όρος 56,2 mmol/l).

Μειωμένα επίπεδα της βιταμίνης C συσχετίστηκαν επίσης με μεγαλύτερο χρόνο νοσηλείας.

"Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης C θα πρέπει να θεωρείται ως παράγοντας κινδύνου για αυτό το σοβαρό είδος εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως ήταν η υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία στη μελέτη μας", δήλωσε ο Δρ Vannier.

« Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διερευνήσει συγκεκριμένα, πώς η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C μπορεί να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

"Υπάρχουν πολλοί φυσιοπαθολογικοί μηχανισμοί  λόγω της συμμετοχής της βιταμίνης C στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη σύνθεση του  κολλαγόνου", σημειώνουν οι συγγραφείς. Και καταλήγουν πως "Απαιτούνται  επιπρόσθετες εργασίες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά μας."

Δείτε ακόμα...

Εξειδικευμένα συμπληρώματα για κάθε σας ανάγκη
Join us on social media