Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Doctor's Formulas και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ για εσένα!

Προβιοτικά και Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού

Προβιοτικά και Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού

Προβιοτικά, ευεργετικά για την εκρίζωση του H. Pylori

Τα προβιοτικά σχήματα μπορούν να συμπληρώσουν αποτελεσματικά τις θεραπείες εκρίζωσης του Helicobacter Pylori (Hp), σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση 140 μελετών (n = 20,215) που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα στη βιβλιογραφία απο βάσεις δεδομένων όπως PubMed, EMBASE, Web of Science και Cochrane και επιπλέον στις Wanfang, SinoMed και China National Infrastructure βάσεις δεδομένων.

Οι μελέτες εξέτασαν 10 προβιοτικές στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν σε θεραπεία εκρίζωσης του Helicobacter pylori (Hp).

Οι ρυθμοί εκρίζωσης του Hp για την ομάδα των προβιοτικών ήταν 84,1%, σε σύγκριση με 70,5% για την ομάδα ελέγχου. Παρομοίως, τα ποσοστά των ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν σημαντικά χαμηλότερα για την προβιοτική ομάδα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Μόνο μερικοί υποτύποι προβιοτικών αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί στην εκρίζωση. Στη θεραπεία τριπλής εξάλειψης, κανένα προβιοτικό δεν απέδειξε ανώτερη αποτελεσματικότητα έναντι άλλων. Τα συνδυασμένα προβιοτικά δεν είχαν κανένα πλεονέκτημα έναντι των μεμονωμένων προβιοτικών, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανοχή. 

Τα προβιοτικά πιστεύεται ότι αναστέλλουν ανταγωνιστικά την ανάπτυξη του Helicobacter pylori (Ηρ), αποκαθιστώντας έτσι τη γαστρική μικροχλωρίδα και το φραγμό του βλεννογόνου, γεγονός που στη συνέχεια βελτιώνει τα αποτελέσματα των θεραπειών εκρίζωσης του Helicobacter pylori (Ηρ).

"Συνολικά, τα προβιοτικά θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ανοχή στις περισσότερες στρατηγικές εκρίζωσης του Helicobacter pylori (Ηρ)" 


Παραπομπή / Βιβλιογραφία 

Wang F, Feng J, Chen P, Liu X, Ma M, Zhou R, Chang Y, Liu J, Li J, Zhao Q.
Probiotics in Helicobacter pylori eradication therapy: Systematic review and network meta-analysis.
Clin Res Hepatol Gastroenterol. 2017 May 25 [Epub ahead of print]. doi: 10.1016/j.clinre.2017.04.004. PMID: 28552432

Δείτε ακόμα...

Εξειδικευμένα συμπληρώματα για κάθε σας ανάγκη
Join us on social media